GOOGLE

الأربعاء، 10 ديسمبر 2014

طريقة عمل البطاطة المبطنة الليبية


  • الكمية تكفي:3 أشخاص
  • وقت التحضير:15 دقيقة
  • وقت الطهي:15 دقيقة
  • المقادير:لحمه مفرومه
    بصل و توم
    بطاطس قطعها شرائح سميكة
    بيضة
    نقطتين خل
    دقيق
    بقساط
    لزيت
  • التحضير:افرمي البصل و التوم في الكبة
    ضيفي اللحم المفروم على البصل حطي عليها ملح و فلفل اسود
    نسيب اللحمة ترتاح في التتبيلة و نروح نقشر البطاطس
    نقطعها شرائح سميكة
    نفتح كل شريحة من النص ما نوصلش لحد الاخر نفتح نصها بس
    ننقع البطاطس في مية و ملح و نروح نجهز باقي الحاجات
    نضرب بيضة مع نص كباية مية مع فلفل احمر و نقطتين خل و نحط عليها دقيق ثقله اخف شوية من الكيك .. زي الباشاميل تقريبا
    و دي بقى حنغلف بيها البطاطس و بعدين حنغمسها في البقساط
    حنحط البطاطس تتصفى من المية
    نجيب أول بطاطساية و نفتح بقها و نحشيه باللحمة المفرومة لحد ما نقفلوا
    نحطها على جنب بقى لحد ما نخلص كل الكمية
    نبتدي نغلف البطاطس
    احنا حنغلف مقدار أول قلية بس و بعد ما نبتدي نقليها نغلف المقدار التاني

  • الطبخ:نحطها في خلطة البيض ثم البقسماط ثم مرة تانية خلطة البيض و بعدها البقسماط ( مرتين يعني )
    دلوقتي نحط الزيت على النار و نخليه سااااااااااااااااااااخن أوي
    بعد ما غلفنا أول قلية نحطها في الزيت
    لما نشوف لونها اتحمر نوطي النار خااااااااااااالص و كأننا بنعمل رز و نخليها تستوي
    لما تستوي نطلعها تتصفى على ورق
    مقرمش من برااااا
    و هش و طري من جواا
    و الف صحة و هنا
  • ليست هناك تعليقات:

    إرسال تعليق